it wiid it wiid it wiid it wiid Aanbiedingen it wiid boeken it wiid
Originele afbeeldingHet meeting point van Food en Fun! Hier kan je heerlijk koffie drinken of lunchen, om er vervolgens op uit te gaan. Zo kan je er fietsen huren of starten met een Friese Food Tour. Ga op culinaire ondekkingsreis door Leeuwarden en proef de lokale lekkernijen zoals sûkerbôle en Beerenburg. Deze tocht smaakt naar meer en geeft vermaak aan grote en kleine gezelschappen.
  Druk artikel af Verstuur artikel

Originele afbeeldingEen rondje door het laagveenmoeras de Alde Feanen, in het hart van Fryslân, maakt duidelijk waarom het gebied de status van Nationaal Park heeft gekregen. Het is een zeer afwisselend natuurgebied met onder andere meren, petgaten, rietlanden, veenplassen, ruigten, struwelen en moerasbossen. De uitgestrekte graslanden en de vrijwel ongeschonden horizon geven een impressie van het Friese landschap van weleer.
  Druk artikel af Verstuur artikel

Originele afbeeldingDoor de vele waterwegen zijn de fietsmogelijkheden in het Nationaal Park beperkt. Maar langs de randen van het Nationaal Park en in de omgeving is het heerlijk fietsen. Heel bijzonder is de pontjesroute 'De 8 van Grou'. Deze route die overigens niet het gehele jaar te fietsen is, bestaat uit twee lussen; een korte van 32 km en een lange van 55 km. Deze fietstocht leidt u rond het hele Nationaal Park De Alde Feanen. Informeert u eens bij VVV Grou te Grou of het Toeristenbureau te Earnewâld naar deze route en de vaartijden van de pontjes. Beslist de moeite waard!
  Druk artikel af Verstuur artikel