it wiid it wiid Aanbiedingen it wiid boeken it wiid
(1) 2 3 4 5 »
Originele afbeeldingOutdoor Veldboom organiseert activiteiten in Friesland en heeft veel ervaring in de buitensport en het organiseren van activiteiten. Voor u dé plek om een dag actief en gezellig door te brengen.
  Druk artikel af Verstuur artikel

Originele afbeeldingRondvaartbedrijf M.S.K. Friesia vaart met de Delphin V, waarmee zij groepsvaarten op afspraak organiseert. De boot is het gehele jaar ter beschikking voor gezelschappen en uitermate geschikt voor vergaderingen, recepties, bruiloften, personeelsfeesten en voor uitstapjes van scholen en bedrijven. Vertrek vanaf het eigen paviljoen, prachtig gelegen aan "It Wiid" te Eernewoude.
***
Een varend festijn onder het genot van een hapje en een drankje.
***
  Druk artikel af Verstuur artikel

Originele afbeeldingHet splinternieuwe Kaatsmuseum in Franeker. Een interactieve belevenis op een 'kaatsworp van het Sjûkelân'. Kaatsen is een van de oudste balsporten, maar springlevend in Friesland. Met duizenden beoefenaars, leden en supporters. Nu wordt het gezien als een Friese sport. Echter kaatsen en varianten ervan worden overal ter wereld beoefend.
  Druk artikel af Verstuur artikel

Originele afbeeldingMidden in het historische centrum van Dokkum ligt Museum Dokkum. Het museum bevindt zich in een aantal historische panden, waaronder het zeventiende-eeuwse gebouw van de Admiraliteit van Friesland en Groningen. In een voormalig pakhuis van rond 1800 is een permanente tentoonstelling over Bonifatius (+/- 672-754) te zien, die een uniek beeld van het leven van Bonifatius geeft.
  Druk artikel af Verstuur artikel

Originele afbeeldingIn Openluchtmuseum De Sûkerei in Damwâld staat het wonen en werken rond 1900 centraal. Op het terrein staan een cichoreidrogerij en drie woudhuisjes, elk met een ander thema. In de 18e eeuw ontdekte men dat van de wortel van de cichoreiplant, gedroogd en gebrand, koffie (surrogaat) kon maken. Het noordoosten van Friesland was in die tijd een belangrijke cichoreiproducent. Na de persoonlijke rondleiding kunt u genieten van (cichorei) koffie met een "sûkereike" (koekje). Nieuw: de poldermolen.
  Druk artikel af Verstuur artikel

Originele afbeeldingHet Streekmuseum-Volkssterrenwacht in Burgum toont vier vaste collecties; Bulthuis, over de ontwerper van de BM`er zeilboot, Minsken over de streekgeschiedenis en verder Geologie en Archeologie. Daarnaast zijn er wisselexposities. Bij de Sterrenwacht is er iedere vrijdag een kijkavond en zijn er presentaties en/of lezingen. Bij helder weer kan er door de telescopen naar sterren en planeten worden gekeken.
  Druk artikel af Verstuur artikel

Originele afbeeldingLeeuwarden heeft zijn eigen toren van Pisa, nl. 'de Oldehove'. Een beklimming is zeer de moeite waard. Eenmaal boven is er een prachtig uitzicht over de stad. Open voor beklimming van 1 april t/m 28 oktober.
  Druk artikel af Verstuur artikel

Originele afbeeldingHet Titus Brandsma Museum in Bolsward is gewijd aan Titus Brandsma (1881-1942), pater Karmeliet, zijn veelzijdige activiteiten (verzetsheld, voorvechter van vrijheid van menigsuiting, hoogleraar, journalist, Friese taalbevorderaar, oprichter van scholen en zijn huidige betekenis. De permanente expositie toont Brandsma`s leven door persoonlijke eigendommen, kleding, foto`s, schilderijen, geschriften, klooster- en gevangeniscel en authentiek stemgeluid. Elk jaar zijn er een of meer tijdelijke exposities.
  Druk artikel af Verstuur artikel

Originele afbeeldingIt Gysbert Japicxhûs is een museum over Gysbert Japicx, grondlegger van de Friese geschreven taal. Er is een actief programma voor de jeugd ontwikkeld: "Gysberts Lytse Rymlerye", met een museumwaaier en een doeblad geschikt voor zowel Friestaligen als Nederlandstaligen. Het museum heeft een aantrekkelijke museumwinkel met leuke souvenirs en (Friese) kaarten. U kunt er ook terecht voor informatie over Bolsward en omstreken.
  Druk artikel af Verstuur artikel

Originele afbeeldingMuseum Martena is in een uniek stadskasteel uit 1500 gevestigd. Franeker heeft een roemrucht verleden als universiteitsstad, in de academiezaal staan ze hier bij stil. Anna Maria van Schurman, de slimste vrouw uit de 17e eeuw, heeft haar eigen zaal. De prachtig ingerichte kamers op de bel-etage ademen de sfeer van eeuwen geleden. In de tijdelijk tentoonstellingen wordt regelmatig aandacht besteed aan moderne kunst uit Friesland. Kortom, een verrassend museum; historisch én hedendaags.
  Druk artikel af Verstuur artikel

Originele afbeeldingHet Pier Pander Museum is een museum in Leeuwarden voor de artistieke nalatenschap van de Friese beeldhouwer Pier Pander (1864-1919). Zijn levensloop is die uit een jongensboek vol succes en tragiek. Het Pier Pander Museum ligt in de Prinsentuin, een prachtige locatie in het groene hart van Leeuwarden.
  Druk artikel af Verstuur artikel

Originele afbeeldingIn het hart van de Leeuwarder binnenstad ligt het Boomsma museum. Reis terug in de tijd en stap binnen in deze distilleerderij in de jaren dertig. Zo'n 130 jaar geleden verscheen de eerste fles Boomsma “Oud Friesche” Beerenburger. Wie meer wil weten is van harte welkom in het Boomsma Museum
  Druk artikel af Verstuur artikel

Originele afbeeldingDe collectie van Museum Drachten heeft een prachtig onderkomen, een voormalig Franciscaner klooster in het centrum van de Friese plaats. Museum Dr8888 is één van de meest toonaangevende musea voor moderne kunst in Noord-Nederland en heeft een bijzondere (inter)nationale collectie.
  Druk artikel af Verstuur artikel

Originele afbeeldingKitesurfles in Wirdum Friesland en andere activiteiten voor jong en oud. Naast kitesurflessen zijn er bij Antix Sports ook andere outdoor activiteiten zoals suppen, snowkiten, mountainbiken, boogschieten, zeskamp etc.
  Druk artikel af Verstuur artikel

Originele afbeeldingWonen zoals het vroeger was, Openlucht-museum en themapark De Spitkeet in Harkema, zo`n 15 km van It Wiid geeft een goed beeld van het harde leven van nog maar 100 jaar geleden. De bedsteden zijn overigens terug in onze bungalows.
  Druk artikel af Verstuur artikel

(1) 2 3 4 5 »