it wiid it wiid it wiid it wiid Aanbiedingen it wiid boeken it wiid
(1) 2 »
Originele afbeeldingHet Visserijmuseum geeft een beeld van de geschiedenis en ontwikkeling van de Zoutkamer visserij. Op de binnenplaats van het museum vindt u een origineel herbouwd vissershuisje uit de vorige eeuw. Het museum verzorgt op aanvraag rondleidingen voor groepen. De museumschepen ZK4 Albatros en ZK31 Neptunus worden ingezet voor vaartochten over het Reitdiep en het Lauwersmeer. De 'visbakkers' en 'garnalenpelsters' geven op aanvraag demonstraties, al dan niet op locatie. In overleg is veel mogelijk!
  Druk artikel af Verstuur artikel

Originele afbeeldingEen kleine maar overzichtelijke tentoonstelling over de geschiedenis van de Vesting Nieuweschans en haar directe omgeving. Middelpunt van de expositie is een grote maquette waarop de vesting van circa 1825 is nagebouwd.
  Druk artikel af Verstuur artikel

Originele afbeelding
Originele afbeelding
De zeehondencrèche Pieterburen is een populaire bestemming voor een dagtocht. De crèche is geschikt en interessant voor alle leeftijdsgroepen.
  Druk artikel af Verstuur artikel

Originele afbeelding
Originele afbeelding
In Onstwedde vind je dit zeer kindvriendelijke museum met prachtige radio´s en speelgoed uit lang vervlogen tijden. Het museum is niet alleen om te kijken, u kunt ook muziek horen van diverse oude radio’s, Tefifoons, oude schellakplaten enz. In het museum worden boeiende rondleidingen gegeven. Voor de kinderen zijn er uitgebreide speelmogelijkheden waaronder een fotospeurtocht door het museum. Zie Radio- en Speelgoedmuseum.
  Druk artikel af Verstuur artikel

Originele afbeelding
Originele afbeelding
Een bezoek brengen aan een druipsteengrot én een hunebed. Je verwonderen over de variëteit aan vormen en kleuren van schelpen. Het herbeleven van de maritieme historie van Delfzijl. Het is allemaal mogelijk in het Muzeeaquarium Delfzijl. In het museum is niet alleen veel te bekijken maar ook veel te doen. Ook voor kinderen die zich prima in het museum vermaken.
  Druk artikel af Verstuur artikel

Originele afbeeldingTussen de late 12e eeuw en het einde van de 16e eeuw kende het gebied dat de huidige provincie Groningen omvat 34 kloosters, gesticht door acht kloosterorden. De kloosters hadden meestal een agrarisch karakter en werden gebouwd aan zee, rivieren of op zogenaamde ‘woeste grond’. De bewoners van de kloosters bouwden dijken en dammen en ontgonnen enorme hoeveelheden land. Maak kennis met een uniek historisch bouwwerk met een passende culturele bestemming, fraai gesitueerd in een enclave omringd door loofbossen: Klooster Ter Apel.
  Druk artikel af Verstuur artikel

Originele afbeelding
Originele afbeelding
Bent u op zoek naar een dag vol spanning en plezier? In Zuidlaren bevindt zich een uitgebreid attraktiepark met zowel binnen als buiten genoeg vertier voor een hele dag. Er is o.a. een sprookjespark, een kinderboerderij en een speeltuin + casino. In combinatie met een bezoek aan het attraktiepark kan er ook een rondvaart over o.a. het Zuidlaardermeer gemaakt worden.
  Druk artikel af Verstuur artikel

Originele afbeelding
Originele afbeelding
Alle striphelden komen tot leven in Het Nederlands Stripmuseum in Groningen! Van de stoere Storm tot de malle DirkJan; ze zijn er allemaal. Laat je verrassen door de fantasierijke wereld van strips. Het Nederlands Stripmuseum Groningen heeft maar liefst 12 vaste exposities die het hele jaar door te zien zijn. Ervaar hoe een striptekenaar tekent op het Atelierplein, ontdek de geschiedenis van de strip in Voorlopers of verlies jezelf tussen de stripverhalen in het Doolhof. Zie Stripmuseum Groningen.
  Druk artikel af Verstuur artikel

Originele afbeeldingIn december 1985 opent Fontana Bad Nieuweschans de deuren voor het publiek, het eerste kuurcentrum in Nederland. Na het eerste jaar werd tevens de kuurpolikliniek geopend en een groter buitenbad met ontvangst-, garderobe- en rustruimte gebouwd en in gebruik genomen.
In de jaren die volgden is Fontana Bad Nieuweschans nog verder uitgebreid met o.a. een hotel, een Saunaplein en diverse kuurstudio’s. Meer weten over Fontana Bad Nieuweschans.
  Druk artikel af Verstuur artikel

Originele afbeeldingDe geschiedenis van de Martinitoren en de Martinikerk begint in de negende eeuw. Rond het jaar 800 stond op deze plek een houten kerk. Houtresten daarvan zijn tijdens archeologisch onderzoek gevonden. In de eerste helft van de dertiende eeuw wordt op deze plek een bakstenen kerk gebouwd in Romanogotische stijl. Nadien onderging de kerk nog diverse wijzigingen. Wil je de toren beklimmen buiten de openingstijden dan kan dat onder begeleiding van een Torenwachter. Bekijk meer informatie.
  Druk artikel af Verstuur artikel

Originele afbeeldingHet Slaait'nhoes is een van oorsprong Saksische vakwerkboerderij die volledig is gerenoveerd en zoveel mogelijk in authentieke staat is hersteld. Hier vind je een prachtige collectie kleding, gebruiksvoorwerpen, handwerktuigen en rariteiten, die tezamen een leuk en gevarieerd beeld van de streek vormen. De eigenaar is gespecialiseerd in het strooien van zandtapijten. Duik in de historie van dit stukje Nederland en vergeet vooral niet de omgeving te ontdekken. Het is prachtig wandelen en fietsen in de heerlijkheid Westerwolde. Kronkelende riviertjes, oerbos en landschappelijk schoon. In een streek die nog niet is overladen met toeristen. Zie www.slaaitnhoes.nl.
  Druk artikel af Verstuur artikel

Originele afbeeldingMet twintig gebouwen in het hart van Warffum geeft Openluchtmuseum Het Hoogeland u een natuurgetrouwe blik op hoe honderd jaar geleden op het platteland werd gewoond en gewerkt. Als men rondkijkt in de woonkamer, de slaapkamer of de werkplaats is het, door de gedetailleerde inrichting van de huizen, net of de bewoners even weg zijn. Meer info op Openluchtmuseum Hoogeland.
  Druk artikel af Verstuur artikel

Originele afbeeldingLauwersoog is een dorp in de gemeente De Marne in de provincie Groningen, Nederland. Het is na 1969 ontstaan, na de indijking van de Lauwerszee tot het Lauwersmeer. Lauwersoog is vooral bekend als vertrekplaats van de veerdienst naar Schiermonnikoog.
  Druk artikel af Verstuur artikel

Originele afbeelding
Originele afbeelding
Met de hele familie kan je de hele dag springen, glijden en rennen in de grote speeltuin met diverse glijbanen, klimkastelen, springkussens en draaimolens! Kom kijken naar alle bijzondere dieren in de kinderboerderij en vergeet niet het ritje in de trein te maken. In de overdekte speelhal met onder andere een grote apenkooi kun je ook fijn spelen bij minder mooi weer. En voor de kleinsten is er de Ooievaarsstee. Dit overdekte speelhuis is speciaal ingericht voor onze jongste bezoekers! Bekijk Familiepark Nienoord.
  Druk artikel af Verstuur artikel

Originele afbeelding
Originele afbeelding
Vakantiepark De Barkhoorn had de primeur: de eerste camping in Groningen met een boerengolfbaan. Boerengolf is de snelst groeiende buitensport van dit moment. Er zijn al meer dan honderd banen in heel Nederland, waarvan één in Sellingen. Boerengolf is een eenvoudig spel. De bal moet in zo min mogelijk slagen in de hole belanden die bestaat uit een ingegraven melkemmertje. De grootste uitdaging is om de bal langs de natuurlijke en kunstmatige hindernissen op de camping te krijgen.
  Druk artikel af Verstuur artikel

(1) 2 »