it wiid it wiid it wiid it wiid Aanbiedingen it wiid boeken it wiid
(1) 2 3 4 ... 6 »
Originele afbeeldingIn het Friese landschap ligt een karakteristiek terpdorp, Het Friese Museumdorp in Allingawier. Stap letterlijk terug in de sfeer van toen en maak kennis met de Friezen en hun geschiedenis. Hét perfecte dagje uit.
  Druk artikel af Verstuur artikel

Originele afbeeldingOp deze mooie locatie kun je in de periode april t/m oktober heerlijk ijs halen. Een leuk uitje om even naar toe te fietsen met de kids. Het Lyts Bûthús is een authentieke boerderij in Oudega en de melk voor het ijs komt van de koeien die hier wonen. Super leuk om samen te kijken waar je ijsje vandaan komt! Check de Facebookpagina!
  Druk artikel af Verstuur artikel

Originele afbeeldingLeuk om te doen met een grote groep als u sportief bezig wilt zijn. Huur een swingtrike bij De Twirre en een origineel groepsuitje en een hoop lol met z`n allen is verzekerd.
  Druk artikel af Verstuur artikel

Originele afbeeldingGeen schaatsweer meer maar in Leeuwarden nu ook een ijsbaan die zich in de Elfstedenhal bevindt, aan het Frieslânplein.
  Druk artikel af Verstuur artikel

Originele afbeeldingHet oldtimer/textielmuseum in Leeuwarden heeft een brede verzameling voor jong en oud. U kunt historische auto`s uit Europa en Amerika bewonderen ieder met hun eigen verhaal. Er klinkt muziek uit oude radio`s en er is een grootspoor treinbaan; een spoorbaan met geluid die boven de oldtimers rijdt. Er is een collectie meccano speelgoed. De afdeling textiel toont oude kanten en prachtige merk- en stoplappen en er zijn kantklosdemonstraties en wisselexposities. In 2017 de modewereld van Mata Hari.
  Druk artikel af Verstuur artikel

Originele afbeeldingIn het Fries Verzetsmuseum ontmoet je de bewoners van Friesland in de jaren 1940-1945. Friezen en niet-Friezen vertellen hoe zij de oorlog op het platteland in Friesland beleefden. Het Fries Verzetsmuseum vertelt verhalen. Verhalen die raken, confronteren en aan het denken zetten. Over mensen die moeilijke keuzes moesten maken in een bijzondere tijd. Het Fries Verzetsmuseum is onderdeel van het Fries Museum en is gehuisvest in een indrukwekkend nieuw gebouw in het hart van Leeuwarden.
  Druk artikel af Verstuur artikel

Originele afbeeldingOntstaan in de middeleeuwen als verdedigbare zaalstins, groeide Dekema State uit tot een woning van adellijke allure. Huis en tuin brengen u in de sfeer van hoe een Friese voorname familie leefde. Een bezoek is als het ware een reis door de tijd. Ook leuk voor kinderen! Beleef het tijdens openstelling of diverse activiteiten zoals de voorjaarsfair, imkerijdagen, monumentenweekend en kastanjemiddag (zie agenda). Terras met een drankje en Friese lekkernij. Arrangementen voor groepen op aanvraag. Dekema State is gewijd aan de stadsgeschiedenis van Harlingen.
  Druk artikel af Verstuur artikel

Originele afbeeldingAan de Friese kant van de Afsluitdijk liggen de beroemde Kazematten. In deze 17 bunkers in de stelling Kornwerderzand hielden 225 Nederlandse soldaten in mei 1940 een Duitse overmacht (15.000 man) tegen. Daarmee was het de enige plek in Europa waar de Duitse Blitzkrieg niet verder kwam. 5 Kazematten zijn ingericht in de stijl van die tijd. Te zien zijn wapenopstellingen, telefooncentrale, stellingkeuken, slaapplaatsen en de commandopost. In de winter van 2015 is het museum ingrijpend opnieuw ingericht! Zie de website voor de actuele tijden.
  Druk artikel af Verstuur artikel

Originele afbeeldingMuseum het Hannemahuis is gewijd aan de stadsgeschiedenis van Harlingen. Naast de vaste opstelling zijn er wisselende exposities; * zie hoe men in 1760 jenever maakte in de stokerij * bezoek de kunsthandel van H.A. Baur & Zoon uit 1816 * bekijk de collectie tegels en aardewerk van Friese klei * raak onder de indruk van het vakmanschap van de zilversmeden uit het verleden * droom weg bij het miniatuurhuis * geniet van de variatie aan tentoonstellingen *
  Druk artikel af Verstuur artikel

Originele afbeeldingMuseum Opsterlân is gevestigd in een monumentaal pand en toont de geschiedenis van Opsterland en Gorredijk. Met de 100.000 jaar oude vuistbijl en het zware leven van Brechtje in de veenderij. Kijk binnen bij de rijke families in Beetsterzwaag of in het atelier van de Gorredijkster zilversmeden. Ruik de inkt in de 'socialistische' drukkerij en raak onder de indruk van de geschiedenis van Esther Colthof en de Joodse gemeenschap in Gorredijk. Met wandelroutes en regelmatig nieuwe exposities.
  Druk artikel af Verstuur artikel

Originele afbeeldingOutdoor Veldboom organiseert activiteiten in Friesland en heeft veel ervaring in de buitensport en het organiseren van activiteiten. Voor u dé plek om een dag actief en gezellig door te brengen.
  Druk artikel af Verstuur artikel

Originele afbeeldingRondvaartbedrijf M.S.K. Friesia vaart met de Delphin V, waarmee zij groepsvaarten op afspraak organiseert. De boot is het gehele jaar ter beschikking voor gezelschappen en uitermate geschikt voor vergaderingen, recepties, bruiloften, personeelsfeesten en voor uitstapjes van scholen en bedrijven. Vertrek vanaf het eigen paviljoen, prachtig gelegen aan "It Wiid" te Eernewoude.
***
Een varend festijn onder het genot van een hapje en een drankje.
***
  Druk artikel af Verstuur artikel

Originele afbeeldingHet splinternieuwe Kaatsmuseum in Franeker. Een interactieve belevenis op een 'kaatsworp van het Sjûkelân'. Kaatsen is een van de oudste balsporten, maar springlevend in Friesland. Met duizenden beoefenaars, leden en supporters. Nu wordt het gezien als een Friese sport. Echter kaatsen en varianten ervan worden overal ter wereld beoefend.
  Druk artikel af Verstuur artikel

Originele afbeeldingMidden in het historische centrum van Dokkum ligt Museum Dokkum. Het museum bevindt zich in een aantal historische panden, waaronder het zeventiende-eeuwse gebouw van de Admiraliteit van Friesland en Groningen. In een voormalig pakhuis van rond 1800 is een permanente tentoonstelling over Bonifatius (+/- 672-754) te zien, die een uniek beeld van het leven van Bonifatius geeft.
  Druk artikel af Verstuur artikel

Originele afbeeldingIn Openluchtmuseum De Sûkerei in Damwâld staat het wonen en werken rond 1900 centraal. Op het terrein staan een cichoreidrogerij en drie woudhuisjes, elk met een ander thema. In de 18e eeuw ontdekte men dat van de wortel van de cichoreiplant, gedroogd en gebrand, koffie (surrogaat) kon maken. Het noordoosten van Friesland was in die tijd een belangrijke cichoreiproducent. Na de persoonlijke rondleiding kunt u genieten van (cichorei) koffie met een "sûkereike" (koekje). Nieuw: de poldermolen.
  Druk artikel af Verstuur artikel

(1) 2 3 4 ... 6 »